Search
Close this search box.

Euroventilatori

Центрифугални (радијални) вентилатори

Euroventilatori Центрифугални (радијални) вентилатори

Центрифугалните вентилатори од нашето производство се наменети главно за индустриските области на отпрашување, столарија, стакло, хартија, мелење, производство на тули, текстил, земјоделство итн.

Протокот на воздух на машината се движи од 120 до 350.000 m3/h. со притисоци од 50 до 50.000 Pa и применета моќност од 0,18 до 500 kW

Опсегот на вентилатори во нашиот каталог вклучува машини со дијаметар на работно коло од 160 до 1.600 mm.

За нестандардни вентилатори со дијаметар до 2.000 mm, достапните опсези вклучуваат двоен влез за големи волумени на воздух, со специјални сечила за филаментозен материјал и двојна етапа за многу високи притисоци.

Ние, исто така, обезбедуваме огромна разновидност на приспособени решенија, специјално дизајнирани да ги задоволат потребите на клиентите.

Нашите вентилатори може да се произведуваат од: S235JR, Hardox 450, Inox 304, Inox 316, Полипропилен

Работни температури:

ATEX сертификати: II3G, II2G, II3D, II2D, со или без електромотори со Atex сертификат

Аксијални вентилатори Euroventilatori

Вентилатори со аксијален проток, со работно коло од лесна легура со лопатки со профил на крила.

Барабан за канали со двојна прирабница

Директно споен мотор

Вентилатор со аксијален проток со пренос со пренос и работно коло од лесна легура со лопатки со профил на крила. мотор поставен надвор од каналниот барабан

Капацитет: 1.320 ÷ 120.000 m3/h

Притисок: 40 ÷ 750 Pa

Температурен опсег: Tmax=120*C

ATEX сертификати: II3G, II2G, II3D, II2D, со или без електрични мотори со сертификат Atex

Euroventilatori кровни вентилатори

Вентилатор со аксијален проток со работно коло од лесна легура со лопатки со профил на крила, покрив од фиберглас. Основа за прицврстување на покривот.

Капацитет: 8.000 ÷ 41.500 m3/h;

Притисок: 60 ÷ 350 Pa;

Температурен опсег: Tmax=60*C

Кровен центрифугален вентилатор наменет за големи капацитети на воздух. Заштитен покрив од фиберглас. Основа за прицврстување на покрив

Капацитет: 1.300 ÷ 15.000 m3/h;

Притисок: 130 ÷ 1070 Pa;

Температурен опсег: Tmax= 80 °C (+ 150 °C со вентилатор за ладење !!)

ATEX сертификати: II3G, II2G, II3D, II2D, со или без електрични мотори со сертификат Atex

PLASTIFER Полипропиленски вентилатори

Професионални центрифугални вентилатори од полипропилен ПП, отпорни на киселина и корозија.

Центрифугални вентилатори од полипропилен кои се целосно направени од материјали отпорни на киселина за извлекување на киселински испарувања кои вообичаено се наоѓаат во лаборатории, аспиратори, аспиратори за извлекување, хемиски системи, фармацевтски системи и системи за галванизација. Аспираторите се користат особено во ситуации кои бараат отпорност на хемиски агенси, тивко работење и заштеда на енергија.

Капацитет: 15.000 m3/h

Притисок: 3500 Pa

Euroventilatori додатоци